Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с оборотите !

Здравейте колеги,
    1-во БЛАГОДАРНОСТИ за всички, които споделят как да пеодоляваме проблемите с нашите капризни италянки. Винаги съм намирал помощ тук
    В случай че повтарям тема се ивинявам, изчетох 19 страници с различни теми но не открих каквото ми трябваше (а и се поуморих )
    Още лятото забелязах че оборотите на Алфредото ми се държат страно (Алфа 145 1.3 Боксер) при запалване качваше до към 1500 оборота и ги задържаше по няколко минути, казвах си че е от двигателя все пак е по особен.
    Сега е зимаа и като запаля (между другото никакъв проблем с паленето) ми дига 2500-3000 оборота
    Нормално ли е за този тип двигатели и ако не е какво ще ме посъветвате да направя, че и разхода на гориво зе да става космически. (Чист бензин е няма газ или метан)
    Благодарско предварително.

Първоначално публикувано от godless Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    1-во БЛАГОДАРНОСТИ за всички, които споделят как да пеодоляваме проблемите с нашите капризни италянки. Винаги съм намирал помощ тук
    В случай че повтарям тема се ивинявам, изчетох 19 страници с различни теми но не открих каквото ми трябваше (а и се поуморих )
    Още лятото забелязах че оборотите на Алфредото ми се държат страно (Алфа 145 1.3 Боксер) при запалване качваше до към 1500 оборота и ги задържаше по няколко минути, казвах си че е от двигателя все пак е по особен.
    Сега е зимаа и като запаля (между другото никакъв проблем с паленето) ми дига 2500-3000 оборота
    Нормално ли е за този тип двигатели и ако не е какво ще ме посъветвате да направя, че и разхода на гориво зе да става космически. (Чист бензин е няма газ или метан)
    Благодарско предварително.
    Абе чак толкова да вдига оборотите не би трябвало май ..... Виж си моторчето за низките обороти . Между другото после падат ли оборотите до 900 или си остават така ? Ако остават така виж си и жилото на гсзта да не е пренатегнато
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

При мен се вдигат най-много до 1500, после падат до 800-900.
      Мисля че не е нормално.
      Напиши в търсачката РУСЕ на разширено търсене, само в заглавията. Може да откриеш нормален сервиз за диагностика.
      146 1.3 боксер 1996г.
      156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Не ги задържа щом подгрее малко около 40 и няколко градуса и ги смъква на 1300-1500 а като стопли до 80 вече влиза на 900 оборота и там си заспива.

Comment

Мдаа определено не трябва да са толкова високи и не трябва да ги държи толкова време, най-добре я закарай на диагностика, има вариянт да е моторче празен ход или температурния ти датчик да се бъзика
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Да питам и аз тук за 1.6TS. Нямам проблеми, само една странност. Откакто е студено, оборотите са си ок, всичко е 6, но забелязах, че като примерно подам газ, после я пусна и оборотите падат почти до 500-600 и веднага се нормализират. Но се усеща, че не му е баш кеф на двигателя тази една секунда падане толкова ниско. Някакви признаци за разваляне на нещо или просто им е студено на топлокръвните италиянки?
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
              Да питам и аз тук за 1.6TS. Нямам проблеми, само една странност. Откакто е студено, оборотите са си ок, всичко е 6, но забелязах, че като примерно подам газ, после я пусна и оборотите падат почти до 500-600 и веднага се нормализират. Но се усеща, че не му е баш кеф на двигателя тази една секунда падане толкова ниско. Някакви признаци за разваляне на нещо или просто им е студено на топлокръвните италиянки?
              Просто или дросела е почнал да се зацапва или моторчето е почнало да се разбива
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Провери си също така държача на жилото за газта. При мен се беше счупило, и държеше доста високи оборти. След малко ханд-майд оперции, го закрепих, и всичко заспа
                145 1.6 boxer 96g ex
                BMW E60 2.5i 2008

Comment

Първоначално публикувано от navis Покажи съобщение
                  Провери си също така държача на жилото за газта. При мен се беше счупило, и държеше доста високи оборти. След малко ханд-майд оперции, го закрепих, и всичко заспа
                  Тука все едно единия го сърби, другия да го боли и за двете да има един и същи лек.

Вниквайте във въпроса на темата и тогава давайте съвети бе хора!
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                  X